Як тернополянам, які виховують багато дітей, отримати додаткову допомогу?

i-have-a-right-logo_1349x822

Тернополяни можуть отримати додаткові кошти на дітей від квітня 2019 року. Ці виплати встановлені Урядом України згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 року № 250. Кошти надають  щомісяця одному з батьків багатодітної сімї на кожну третю і наступну дитину у розмірі 1 700 грн.

Виплати будуть здійснюватися до досягнення дитиною 6-річного віку на кожну дитину такої сім’ї, інформують у міському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Допомогу мають право отримати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Для цього необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання.

До письмової заяви про призначення допомоги додаються такі документи:

  • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
  • копія посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • копія свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Слід зазначити, що документи для призначення допомоги подаються заявником особисто. У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад. Ці ж особи і передають їх відповідним органам соціального захисту населення.

Орган соціального захисту населення розглядає подану заяву протягом десяти днів з дня подання. Після призначення допомоги чи відмови у її призначенні із зазначенням причини відмови та порядку оскарження такого рішення орган соціального захисту населення видає чи надсилає заявникові письмове повідомлення протягом п'яти днів після прийняття відповідного рішення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео