Материнська проща вирушила з Тернополя до Зарваниці (фоторепортаж)

Сьогодні, 10 травня, від Катедрального собору непорочного зачаття матері Божої до Зарваниці вирушила піша проща спільноти «Матері в молитві».

DSC_8690 (Copy)
DSC_8690 (Copy)

Перед походом духівник спільноти Василій Чамарник нагадав присутнім, що молитва в пості, коли ми йдемо, в пісні, молитва в мовчанні, молитва з ближнім – це велика жертва!

DSC_8653 (Copy)
DSC_8653 (Copy)

- На прощі ми повинні допомагати один одному, приймати кожного, як це робить Господь: як дитину, як сестру, як брата. Допомогти, порадити, підказати, можливо, комусь потрібно буде щось допомогти нести, зробіть ці речі! - зробив настанову отець Василій. - Нас супроводжують священики, які будуть допомагати у духовному житті, порадою, сповіддю, а також на місці нашого приходу в Зарваницю буде можливість посповідатись.

DSC_8689 (Copy)
DSC_8689 (Copy)

Як зазначив священнослужитель, ця проща є постійним даром. Це подяка Господу Богу і Пресвятій Богородиці за дар материнства, за покликання.

DSC_8664 (Copy)
DSC_8664 (Copy)

- Це подяка за всі ласки, через які діє Господь: виховання дітей, за те, де вони (діти) знаходяться, за служіння, за виконання своєї праці, - каже о. Василь. – Молимось також за синів і дочок, які стоять і тримають мир для нас, завдяки яким ми є тут захищенні! І дякуємо кожній мамі, бо вона є героїнею, яка віддала свого сина в армію для того, щоб він ніс ту службу охорони й захисту. Ми маємо їх підтримати!

DSC_8689 (Copy)
DSC_8689 (Copy)

Після удару курантів, рівно о 9-й годині Владика УГКЦ Теодор (Мартинюк) благословив прочан і та вирушила у дорогу.

DSC_8657 (Copy)
DSC_8657 (Copy)

- Я п’ятий раз на Материнській прощі й поки буду в змозі - буду ходити! Ці відчуття неможливо передати. І тіло болить часом, і спати хочеться, але як вийдеш, починаєш молитися, то все проходить! – ділиться прочанка Світлана Німець. – В дорозі всі присутні моляться за мир в Україні, за наших захисників, за здоров’я дітей та усієї родини.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«222177,222186»]

На разі піша проща вирушає до першої зупинки в с. Ішківці.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«222181,222184»]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео