Оксана Бучко

У Тернополі наварили більше тонни бограчу (фоторепортаж)

IMG_6665

Близько сім годин готували у Тернополі угорську страву. Черговий рекорд зареєстрували на гастрономічному фестивалі «Брама» 12 травня – найбільша кількість бограча в одному казані. Спеції для смаку цього супу повар привіз із Закарпаття.

- Тут таких спецій немає, це угорська кухня, - розповів представник ресторанного комплексу у Мукачево Іван Пап, який приготував бограч для рекорду. – Я люблю цю страву і їсти, і готувати. Хоч не є поварем за професією, але завжди цим займався. Почалось все із дружніх пікніків.

IMG_6632
IMG_6632

Іван Пап: поділився рецептом бограчу:

-топимо сало;

-смажимо цибулю і моркву;

-додаємо паприку, яка має втягувати жир;

-закидаємо м’ясо і варимо 1 годину;

-додаємо селеру, петрушку, лавровий лист;

-варимо ще 2 години, додаємо моркву, болгарський перець, спеції, картоплю і зелень з часником.

IMG_6635
IMG_6635

У Тернополі встановили вже понад 40 рекордів. Таку особливість міста підтримують спонсори.

Міст багато, а Файне – одне, - зазначив представник Аграрної партії України Володимир Мужевич. – Такі заходи вирізняють Тернопіль з-поміж інших міст та дають можливість продемонструвати цікавинки кулінарії. 

IMG_6636
IMG_6636

Нагадаємо, вчора на «Брамі» також встановили рекорд.

IMG_6646
IMG_6646

IMG_6657
IMG_6657

IMG_6663
IMG_6663

IMG_6669
IMG_6669

IMG_6671
IMG_6671

IMG_6675
IMG_6675

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео