На Тернопільщині правоохоронців направили по хибному сліду

171264_8_1-16

12 травня на лінію 102 надійшло повідомлення від невідомого, що поблизу одного із сіл Тернопільського району рухається автомобіль і його водій перебуває в нетверезому стані. Додзвонювач вказав марку автомобіля та номер транспортного засобу.

На місце події виїхали правоохоронці. Проте вказаного автомобіля на даному напрямку дороги не виявили й усім екіпажам передали його орієнтування, пише Досьє 102.

За деякий час співробітники управління патрульної поліції зупинили ймовірного порушника. Патрульні повідомили водію про інформацію, яку вони отримали, та попросили пройти тест на алкогольне сп’яніння. Чоловік погодився на медосвідчення і в крові алкоголю не виявили.

Поліцейські з’ясовують звідки надійшов дзвінок. У разі встановлення особи, яка здійснила хибне повідомлення, її притягнуть до адмінвідповідальності відповідно до статті 183 КУпАП - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як свідчить поліцейська статистика, такі випадки непоодинокі. Правоохоронці звертаються до громадян бути свідомими й перш ніж повідомляти про такі випадки переконайтеся у їх правдивості та достовірності. Адже у цей момент хтось дійсно може потребуватиме допомоги працівників поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео