«Хабарі і хамське відношення до пацієнтів», – тернополяни скаржаться на лікарів

60300813_2339193669465082_7411401132255215616_n

До радника голови Тернопільської ОДА звернулись пацієнти онкологічної лікарні та розповіли, як лікарі вимагають гроші за ліжко-місце та додатково збирають гроші ніби на ремонт лікарні.

Висвітлив факти беззаконня, яким займаються лікарі, Володимир Кулак на апаратній селекторній нараді в ОДА.

– До мене звернулись пацієнти онкологічної лікарні, що з них в добровільно-примусовому порядку, з кожного пацієнта який поступає на операцію, крім самої плати за операцію!!!, додатково збираються кошти, а саме 2 500 гривень ніби на ремонт лікарні! Збирає стрілочник медсестра, з трактуванням: «Бо держава нас не фінансує, треба здавати!» – пише у соцмережі Володимир Кулак.

За словами радника голови ОДА, кошти на лікарню виділяються і з цим проблеми не повинні виникати. Він додає, що має цифри усіх перерахунків. На  потреби лікарні за останні роки виділили десятки мільйонів гривень.

– В тій лікарні навіть в жіночки інваліда, забрали й не подивились може й останнє, правда надали знижку тисячу грн., взявши 1 500 грн, а ще там хто хоче лежати в реанімації, ліжко-місце 500 грн доба, ноу-хау, стимул виздоровлювати пошвидше, бо родина може не витримати фіннавантаження. І оплативши ці всі побори, ти все одно можеш не дочекатися в палаті людяного відношення і будеш ходити зі штативом по коридору, щоб тобі відключили крапельницю, бо медсестра десь щезла, а коли ти її знайдеш почуєш відповідь, не подобається, йдіть в платну лікарню.. ніби в них безкоштовно.. на папері безкоштовно, все в кишеню!

До слова, Володимир Кулак отримав протокольне доручення, щоб втрутитись і вирішити проблему.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео