У Чорткова з’явилось ще одне місто-побратим (фото)

DSC_0691

У Чорткова з’явилось ще одне місто-побратим! У неділю, 12 травня, міський голова Чорткова Володимир Шматько з головою Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади (Київщина) Русланом Майструком підписали угоду про партнерство між містами.

DSC_0481
DSC_0481

Угода передбачає економічну та правову співпрацю, розробку та реалізацію спільних культурних проектів, обмін досвідом, взаємодію у розвитку відносин в галузі освіти, медицини, релігії, спорту, туризму тощо.

DSC_0556
DSC_0556

Підписавши партнерську угоду Володимир Шматько, звертаючись до присутніх, зазначив:

«Головне, чого ми очікуємо від цього меморандуму – це спілкування. Адже чим більше ми виходитимемо за рамки, чим більше відкриватимемось один одному, чим більше ділитимемось досвідом, тим міцнішою та сильнішою буде вся Україна».

Варто зауважити, що між Чортковом та Тетіївською громадою чимало спільного. Зокрема, обидва міста беруть участь у програмі «U-LEAD з Європою» та активно працюють над відкриттям Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у фойє міської ради. Також нещодавно у Тетіївській ОТГ створили муніципальну варту, котра вже декілька років успішно функціонує у Чорткові. Особливу увагу у двох містах приділяють дітям з інвалідністю, адже у Чорткові вже давно діє Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя», а у Тетієві щойно відкрили інклюзивно-ресурсний центр на базі однієї зі шкіл.

Підписання партнерської угоди між Чортковом та Тетіївською громадою відбувалось у часі святкувань 505-ї річниці Дня міста Тетієва. Тож делегація Чортківської міської ради на чолі із міським головою мала змогу детальніше познайомитись із містом-побратимом, його історією, здобутками, звичаями й традиціями. Зокрема, взяли участь в урочистому параді з нагоди Дня міста, побували на відкритті інклюзивно-ресурсного центру, переглянули виставку картин художника LEO, відвідали Курган Слави та Острів Закоханих. Ба більше, на головній сцені Тетієва інструментальний ансамбль викладачів Чортківської міської музичної школи виконав дві музичні композиції, привітавши місто-побратим зі святом.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«222965,222964»]

За інформацією Чортківської міської ради

Фото ЧМР, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео