Десятки молодіжних рад об’єднаних громад Тернопільщини долучилися до святкування Дня Європи (фото)

день-європи-22

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування цього разу перемістив святкування Дня Європи в Вишнівецьку ОТГ. У «круглому столі» за темою «Шлях до Європи: впровадження реформ в Україні. Нові стандарти молодіжної політики» взяли участь представники більше десятка молодіжних рад об’єднаних громад Тернопільщини.

Молодіжна дискусія відбулася у новозбудованому спортивному комплексі Вишнівецької ОТГ. Головним все ж стала дискусія молодих людей щодо пошуку європейського шляху, проведення реформ в Україні, інтеграції України у європейський простір і інтеграція Європи в Україну. Це пошуки себе у співпраці з Європою, але неодмінне повернення з новими знаннями й досвідом у рідні домівки. Як не втратити себе, не розчинити свою національну ідентичність у глобалізації? Не менш гострою стала дискусія щодо європейських цінностей, а також необхідності імплементації українських національних цінностей у європейський культурний і соціальний простір.

день-європи-7
день-європи-7

В рамках заходу також провели скайп-міст між «молодіжками» двох областей. Молоді люди не тільки обмінювалися думками, але несподіваним стала пропозиція обмінятися учнями. Домовилися, щоб учні з Житомирщини тиждень змогли вчитися у Вишнівецькій школі, а учні з Тернопільщини на тиждень перебралися б до однієї із шкіл Житомирщини.

Родзинкою свята став флеш-моб у вишиванках. Дітям аплодували всі: як учасники “круглого столу”, так і чисельні жителі, які дізнавшись про святкування прийшли на стадіон, пишуть на сайті громади.

день-європи-24
день-європи-24

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео