Орест Сарматський

Курятина залишається найдоступнішим м’ясом в Україні (Агроновини)

2101 (Copy)

Найдоступнішим м’ясом в Україні залишається курятина. У квітні 2019 року вартість 1 кг тушки курки в середньому становила 58,4 грн.

Про це свідчать дані Держстатистики, пише УНН.

Найдорожче курятину продавали в Донецькій і Чернівецькій областях – 62,8 грн/кг і 62,1 грн/кг. Найдешевше – у Львівській та Дніпропетровській області – 54,4 і 54,6 грн/кг.

Значно дорожче обходилася українцям свинина – 116,1 грн/кг продукту. Найвищі ціни на свинину зафіксовано в Києві і Закарпатської області – 130 і 122,9 грн/кг, найнижчі – у Тернопільській області – 105,9 грн/кг.

Яловичина завершила квітень у статусі найдорожчого м’яса. Вартість 1 кг продукту в середньому становила 128,5 грн. Найдорожче продавали яловичину в Київській та Чернівецькій області – 145,3 і 145,9 грн/кг продукту, найдешевше – в Донецькій області – 116 грн/кг.

Джерело: https://agravery.com

2102 (Copy)
2102 (Copy)

Злочинці продовжують тероризувати фермерів на Вінниччині

У Барському районі Вінницької області невідомі продовжують знущатися з фермерів. Цього разу власниці ФГ «Дар’я і Я» Вікторії Кулик підпалили автомобіль. Жінка каже, що це не вперше. Про це повідомляє 33kanal.com.

Нагадаємо, в ніч на 9 травня у Барському району Вінницької області невідомі вбили родину садівників та викрали сейф. Правоохоронцям 15 травня вдалося затримали підозрюваного у вбивстві фермерів.

Авто Максима Кушніра, брата та колеги фермерки підпали близько 3 ночі.

– Близько 02:50 нас розбудили сусіди і повідомили, що горить машина мого брата Максима Кушніра, який із нами займається фермерством. Коли ми вибігли на вулицю, один чоловік вже гасив авто вогнегасником. Так як поряд трансформаторна підстанція, через пожежу там стався вибух і автоматично зникло по всьому районі, – розповіла Вікторія Кулик.

За її словами, передню частину автомобіля BMW облили бензином. Авто сильно обгоріло та відновленню не підлягає. Камери відеоспостереження зафіксували молодика у спортивному одязі. Підпалити транспортний засіб йому вдалося з другої спроби через сиру погоду.

– Найцікавіше те, що всі ці злочини відбуваються 17 числа. 17 лютого нам з братом вже спалили дві машини. І ось рівно через три місяці знову. Що чекати знову? Невже прийдуть вбивати, як це зробили з подружжям фермерів у Шипинках, – боїться за своє життя фермерка.

У повідомленні йдеться, що київський реєстратор провів незаконну перереєстрацію її підприємства, а новим власником стала нікому не відома особа. Аби повернути бізнес, з фермерки вимагали кошти. Коли вона написала скаргу до Мін’юсту і не захотіла її звідти забирати, їй стали палити авто.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео