На Тернопільщині до 20 червня триватиме спецоперація по зброї

643186f4253b010c1603e7616d4b9051_xl

На території краю розпочалися оперативно-профілактичні заходи щодо виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Їх мета – стабілізація криміногенної ситуації в області, адже відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України, особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

20 травня у жителя району правоохоронці вилучили небезпечний предмет. Санкціонований обшук поліцейські провели у 48-річного жителя райцентру Козова, маючи обґрунтовані підозри у причетності чоловіка до вчинення правопорушення. Втім, виявилося, що він ще й зберігає за місцем проживання предмет, схожий на вогнепальну зброю (стартовий пістолет). Відтак виявлене вилучили та направили на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, пише Досьє 102.

За фактом виявленого правопорушення розпочато ще одне досудове розслідування щодо незаконного зберігання зброї згідно ч. 1 ст.263 ККУ. Походження вилученого встановлюється.

Оперативно-профілактичні заходи на території Тернопільщини триватимуть до 20 червня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео