Тернопільські журналісти можуть скористатися порадником під час висвітлення виборчої кампанії

17

Для того, аби інформація під час проведення виборчої компанії висвітлювалася правильно та з дотриманням усіх умов, створили спеціальний порадник для журналістів та редакцій.

У виборчий період, більшість інформації громадяни черпають із ЗМІ , саме тому їх завдання не лише повідомити, але дотриматися усіх правил. Саме тому Комісія з журналістської етики створила порадник для редакції та журналістів під назвою «Висвітлення виборів в Україні», пише Детектор медіа.

У передмові до видання зазначили, що журналістська робота у такий період має бути із дотриманням професійних стандартів, а самі журналісти повинні уміти опиратися маніпуляціям. Окрім цього в пораднику зібрали найпоширеніші порушення Кодексу етики українського журналіста під час висвітлення виборів Президента, дотримання гендерного паритету та інше.

Порадник створили, аби покращити якість журналістських матеріалів під час виборчих компаній. А підготували його за результатами аналізу роботи ЗМІ під час виборів президента.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео