Відома дата початку виборчого процесу на парламентських виборах

3

Жителям Тернопільщини відома дата початку виборчого процесу на позачергових виборах до Верховної Ради.

Нагадаємо, що самі вибори відбудуться 21 липня, а виборчий процес розпочнеться 24 травня. Відтак, триватиме він лише 58 днів, а строки і порядок проведення держзакупівель перевищують термін виборчого процесу. Така ситуація може унеможливити наступні завдання: виготовлення виборчих бюлетенів, бланків протоколів про підрахунок голосів, інформаційних плакатів політпартій та інше.

Про це на брифінгу розповіла голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає ОПОРА.

- Я сподіваюся та очікую від Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів негайного прийняття відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня 2019 року у відповідності до законів України та до найкращих демократичних європейських практик, - зазначила Тетяна Сліпачук.

Окрім того, вона зауважила, що ЦВК не має повноважень для встановлення конституційності чи неконституційності указів Президента.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео