На Тернопільщині уколи замінять таблетками: чим корисні такі лікувальні зміни

6

Незабаром медикаментозне лікування на Тернопільщині може змінитися та стати безболіснішим.

У МОЗ пропонують змінити підхід у призначенні уколів. У пріоритеті буде лікування за допомогою таблеток. Попри поширену версію того, що уколи є більш дієвими, це є міфом, пише УНІАН.

Існують випадки, коли таблетка та укол є рівнозначними у своїй дії. За таких обставин лікарі мають призначати пігулки. Адже форма ліків, у якій вони потраплять в організм, неважлива. Перевагу варто віддавати уколам здебільшого у невідкладних станах, непритомному стані пацієнта, введенні інсуліну та інші.

Важлива така пігулкова практика і для того, аби діти не боялися лікарів та лікарень опісля отриманих уколів. Окрім того, призначення ін’єкційного лікування часто є причиною для перебування у лікарні, навіть коли потреби в постійному нагляді немає. Також відрізняється ціна між цими препаратами, в уколів вона більша. Окрім того, для ін’єкцій необхідні й інші приладдя: рукавички, вата (марля), засоби дезінфекції, пластир.

Проведення ін’єкції є небезпечними і для медиків, які мають ризик захворіти небезпечними інфекціями, наприклад, випадково поранившись голкою після уколу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео