Орест Сарматський

Названо предмет гордості України у галузі тваринництва (Агроновини)

2492 (Copy)

Українські виробники курятини – одні з найефективніших у світі. 

Про це заявив генеральний директор ТОВ «Центр підвищення ефективності у тваринництві» Микола Бабенко, передає УНН.

– Сьогодні серед усіх галузей тваринництва лише птахівництво є предметом гордості. Собівартість 1 кг живої птиці в Україні на рівні з Бразилією – 0,65 євро, без ПДВ. Водночас у Європі цей показник становить 0,82 євроценти. Тобто, собівартість 1 кг живої птиці в Україні є на одну третину нижчою, аніж у ЄС, – заявив він.

За його словами, низька собівартість – низькі ціни на м'ясо.

– Візьмемо, для прикладу, галузь свинарства. Собівартість живих свиней у ЄС становить 0,8 євро (23,5 грн) за 1 кг живої ваги, у Бразилії, США та Канаді – 0,7 євро. За даними Асоціації  «Свинарі України», фактична собівартість живих товарних свиней становить 37-41 грн/кг. Ці дані є однією із відповідей на питання, чому свинина в Україні дорожча, аніж у Польщі, – каже експерт.

 

2401 (Copy)
2401 (Copy)

В Україні хочуть розробити знак якості для продукції свинарства

ФАО й Асоціація «Свинарі України» (АСУ) уклали ще один договір про співпрацю. Зокрема, їхня робота буде спрямована на забезпечення простежуваності продукції свинарства та впровадження галуззю систем гарантування її безпечності.

Перевірити біобезпеку свиногосподарства тепер можна онлайн

Про це повідомляє agrotimes.net.

– Ми хочемо розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину на ринку і мати уявлення, з якої свинини – вітчизняної чи імпортної – виготовлені продукти харчування, – зазначив економіст інвестиційного департаменту ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 року. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогло Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

Було зібрано 3 тис. зразків у 24 областях.  Крім того, було закуплено обладнання й встановлено у лабораторіях Держпродспоживслужби. Розпочато роботу із впровадження системи компартменту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео