Тернополян кличуть на мирну акцію, аби підтримати полонених моряків

виходь

Ми виходимо! Виходь і ти! 25 травня спливає рівно півроку, як наші моряки знаходяться у ворожому полоні!

Півроку тому російські військові біля берегів Криму захопили у полон 24 українських моряків. Тернопільські активісти 25 травня на набережній ставу проведуть акцію, щоб нагадати українцям про військовополонених моряків, які й досі перебувають у російських СІЗО.

Організатори акції хочуть нагадати, що моряків необхідно пам’ятати та в жодному разі не пробачити відверту російську агресію щодо України.

— Ми нічого не пробачили. Ми нікого не забули. Ми пам'ятаємо кожного українського полоненого. А їх — десятки. Ми виходимо на набережну тернопільського ставу, щоб нагадати тернополянам про наших полонених. Ми чекаємо на повернення наших людей, — розповідає один із організаторів акції, активіст Іван Кізюк.

Організатори закликають тернополян приходити без партійної символіки, натомість взяти із собою державні прапори та прапори Військово-морських Сил України.

У рамках заходу активісти також робитимуть паперові кораблики, як нагадування про українських військовополонених, які перебувають у російських СІЗО.

Початок – о 12:00

Вибір читачів за тиждень

Відео