Оксана Бучко

Тернополян закликають обирати безпечні заклади для випускної вечірки

938498293792834-750x410

Готуватись до неофіційної частини випускного вечора тернопільські учні інколи починають ще у 10-ому класі. Адже за ресторани доводиться викладати немалі суми, тому здача коштів щомісяця не так б’є по кишені. У той же час батьків застерігають, що вибір закладу може бути  небезпечним.

Відповідально поставитися до проведення неофіційної частини випускних вечорів радить Держпродспоживслужба. Адже епідемічна ситуація в країні напружена. Інфекційні хвороби часто спровоковані вживанням недоброякісних продуктів харчування та готових страв. А це трапляється у закладах, де використовують продовольчу сировину сумнівної якості (без документів, які засвідчують її походження, безпечність і якість), та не мають належних умов для приготування страв чи зберігання харчових продуктів. А ще трапляються випадки, коли до приготування страв залучають осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни.

Тому неофіційну частину випускних вечорів закликають проводити лише в закладах громадського харчування, зареєстрованих  в державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Під час проведення випускних вечорів обов’язково слід узгодити з територіальними управліннями Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області асортимент страв, технологію приготування, правила товарного сусідства, правил особистої гігієни під час приготування їжі, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, рушників, мила,  кваліфікованість працівників. Тобто батьки можуть зобов’язати заклади провести заходи державного контролю (абзац 1 частина 1 стаття 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).

Серед місць для святкування випускних в Тернополі у ТОПі залишаються ресторани «Оскар», «Хутір» та «Авалон». Випускники  очікують від вечора екстравагантних страв та якісної живої музики.

– Ми збирали гроші на святкування випускного вечора щомісяця ще з 10-го класу, – розповідає випускниця одної з тернопільських шкіл Аліна Подусовська. – Загалом це поза 3с000 гривень. Місцем обрали ресторан «Оскар». Знаємо, що там вишукана кухня та хороша музика.

Святкування у ресторані «Хутір» обходиться 1 000-2 000 гривень, кажуть випускники.

Як повідомили у ресторані «Авалон», за оренду приміщення платять 5 тисяч гривень, а за меню – у межах 600-700грн. Музиканти грають до 12 години, кожна наступна година коштує 100 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео