Оксана Бучко

Деякі тернополяни отримають більше можливостей вчитись у вишах безкоштовно

4d83c575cb0f8dca0fb88fb8bc12bb94

Обсяги держзамовлення відповідно до галузей знань у вишах визначили щодо пропозицій Міністерства освіти та науки у Кабінеті Міністрів. Збільшили можливості для рівня «молодший спеціаліст», окрім сфер «Журналістика», «Математика та статистика», «Інформаційні технології» та «Сфера обслуговування». Також більше шансів отримати державну фору навчання матимуть на «бакалавраті» у галузях «Освіта/Педагогіка», «Математика та статистика», «Механічна інженерія», «Електрична інженерія», «Автоматизація та приладобудування», «Виробництво та технології», «Аграрні науки та продовольство», «Соціальна робота».

У той же час скорочуються обсяги підготовки за такими галузями знань, як «Право» та «Публічне управління», повідомляє osvita.ua.

Щодо магістратури, зменшують обсяги прийомів майже за всіма галузями знань, крім «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону», «Цивільна безпека», «Публічне управління та адміністрування». Уряд також не передбачатиме обсяг державного замовлення на підготовку фахівців за спеціальністю «Право» заочної форми підготовки.

Стипендійне забезпечення для переліку пріоритетних спеціальностей буде визначатись з коефіцієнтом 2.0 та в обсязі 70% числа студентів, що навчаються за державним та регіональним замовленням.

Фото з відритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео