Як тернополяни можуть перевірити себе у списках виборців до 15 липня

21

На Тернопільщину чекають дострокові парламентські вибори. Саме тому жителі області мають знати як можна перевірити себе у списку виборців.

Ознайомитися зі списком виборців можна на звичайній виборчій дільниці, на наступний день після отримання ними попереднього списку виборців. Саме у приміщенні дільниці, виборець може ознайомитися із попереднім списком, що перевірити правильність вписаних даних, повідомляють на сайті Державного Реєстру виборців.

Окрім того кожен виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії (органу введення Реєстру) із заявою про уточнення попереднього списку, в тому числі про включення (виключення) зі списку себе чи інших осіб, перевірити наявність (відсутність) відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Виборець повинен самостійно подати заяву у зазначенні інстанції. А якщо, за станом здоров’я людина не може цього зробити, то дільнична комісія має забезпечити прийняття заяви в інший спосіб. Окрім того, потрібно подати документи (копії документів), які підтверджують зазначенні у заяві відомості. Подати таку заяву виборець може не пізніше, ніж за п’ять днів до голосування, тобто 15 липня.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео