Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини фактично придбали 172 міномета «Молот»

Основне_армія

На розвиток війська платники податків із Тернопільщини вже спрямували понад 83 мільйони гривень. Якщо вважати, що 120 мм міномет «Молот» коштує 480 тис. грн, то виходить, що краяни змогли б купити близько 172 штук такої зброї.

- У січні-квітні 2019 року платники Тернопільської області сплатили до бюджету 83,1 млн грн військового збору, - кажуть у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. - Це перевищило очікувану сплату на 5,9 млн грн.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, порівняно із чотирма місяцями минулого року надходження цього платежу зросли на 16,4 млн грн, або «плюс» 24,5%. Лише у квітні жителі регіону сплатили 22,5 млн грн «патріотичного» збору, що на 5,5 млн грн більше, ніж торік.

- Вважаю за необхідне нагадати, що військовий збір запровадили в Україні із серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню, - роз’яснює Ігор Комендат. - Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, які нараховують зарплату на користь платника податків.

Варто також пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії і встановлення миру в нашій країні, наголосив очільник ДФС в області.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео