Віра Олександрович

На Тернопільщині фальсифікаторів спершу ловлять, а потім відпускають

fem (1)

Алкогольних фальсифікаторів притягнули до відповідальності на Тернопільщині. Втім, обидва відбулися легко, бо одного судді відпустили через амністію, а іншого – через те, що покаявся.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Набрали законної сили рішення суду стосовно двох жителів області, які збували незаконно виготовлені алкогольні напої і тютюнові вироби, – кажуть у податковій.

Нагадаємо, в одного із них, жителя Гусятинщини, у ході досудового слідства вилучили 1,3 тис. літрів спирту, 9,4 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, а також – 1 тис. пачок тютюнових виробів.

– У Тернопільському міськрайонному суді вирішили вилучені підакцизні товари конфіскувати в дохід держави, – уточнюють у податковій. – Щодо порушника, то, оскільки під час слідства він активно сприяв розслідуванню, а також сплатив на користь держави понад 8 тис. грн витрат на проведення судових експертиз, його звільнили від кримінальної відповідальності, бо він… покаявся.

Інша особа, яка займалася подібною протиправною діяльністю, – житель Кременеччини. Під час слідства у нього теж виявили і вилучили 2,8 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв і близько тисячі пачок цигарок.

– У Кременецькому районному суді вирішили вилучені підакцизні товари знищити, а порушника від кримінальної відповідальності звільнити через амністію, – інформують у податковій. – До того ж, цей чоловік зобов’язаний сплатити на користь держави 3,2 тис. грн витрат на проведення судових експертиз.

До речі, за результатами вжитих заходів, які проводили під процесуальним керівництвом прокуратури області, вдалося упередити втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму близько 800 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео