Оксана Бучко

Тернополянам пояснили, чому мистецтво для учнів має бути платним

Додаткові мистецькі дисципліни слід оплачувати у Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Ґерети, незважаючи на новий формат. Як пояснює директор закладу Марія Гудима, таке навантаження мистецької програми зберегли для охочих. І цю складову не фінансує державний бюджет.  

– Ми опираємось на закон про позашкільну освіту і постанову Кабінету Міністрів № 260, – пояснила Марія Гудима «Терену». – Адже ми видаємо свідоцтва про мистецьку освіту, а це не передбачає закон про середню освіту. Тому ми опираємось на закон Міністерства культури і користуємось відповідними нормативними актами. Рішення про оплату додаткових мистецьких занять затвердили на засіданні виконкому. Це 250 грн за місяць.

На даний час у закладі є учні, які не оплатили цю складову, хоча відвідували додаткові заняття. Вони не отримають свідоцтво про мистецьку освіту.

– Мінімальна кількість годин мистецької дисципліни є для всіх, – додає Марія Гудима. – Та на додаткові заняття без наявної оплати допускати не будемо.

Детальніше про роботу закладу після реорганізації – згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео