Оксана Бучко

Три види освіти пропонують першачкам у тернопільській школі

У реформованому закладі - Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Ґерети – набирають у перші класи учнів, яких планують навчати за трьома програмами. Батькам пропонують програму НУШ, освітню програму «На крилах успіху» та мистецьку програму. Також у закладі формують інклюзивні класи.

Про це йшлось під час звіту директора школи про роботу за навчальний рік.

- Ми маємо на даний час 5 інклюзивних класів, де навчаються 8 дітей з особливими потребами. У наших планах - обладнати ресурсну кімнату для відпочинку цих дітей. Ми готуємо також грантовий проект для розроблення програм мистецької освіти особливих дітей, - зазначила заступник директора.

Протягом навчального року у школі відбулося багато оновлень: встановили опалення у 12 кабінетах, облаштували 4 кабінети для мистецьких дисциплін, закупили нові музичні інструменти на 100 тис. грн, новий спортивний інвентар також на 100 тис. грн,  відновили внутрішній дворик. Усього заклад отримав 3 млн грн. Таким чином забезпечили умови для навчання більшій кількості учнів, яких додалось після реорганізації закладу.

Школярі демонстрували досягнення під час конкурсів та олімпіад. Усього отримали 40 перемог у всеукраїнських конкурсах.

А влітку у закладі відкривають мистецький табір, де проводитимуть заняття з малювання, хореографії, музики й також англійської мови.

- Доволі цікава форма закладу, в якому закріпили мистецьку освіту, - зазначив заступник мера Леонід Бицюра. – Школа отримала звання експериментального закладу за формування мистецької освіти в загальноосвітньому закладі.  Ми зуміли впоратись із великою кількістю учнів після реорганізації. Окрім досягнень учнів також є перемога у другому етапі «Вчитель року». У планах – облаштування комплексів для мистецьких майстерень, що є актуально для такого типу закладу.

IMG_20190530_121514
IMG_20190530_121514

Про оплату у школі «Терен» писав ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео