Молода художниця з Кременця малює місцеві легенди (фото)

дівочі скелі

Молода художниця з Кременця своєю творчість оживляє місцеві легенди. Ольга Сонце (Василевська) – студентка Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка, уже стигла зобразити розповідь про Дівочі скелі та красуню Ірву. Зараз дівчина працює над третьою картиною. Розпочиналася її робота, як курсова.

- Потрібно було вибрати тему для курсової і мені запропонували зробити щось про легенди Кременця. Мої очі загорілись і я відчула, що це воно! Думала над цим місяць, робила трішки ескізи, все було доволі звичайним спочатку. Дівочі скелі, скелі і три дівчини. Все, що було цікаво – емоції. Хотілось передати, що не так просто вибрати дорогу смерті. Але композиція зовсім не подобалась, тому я думала ще і дійшла до такої незвичайної ідеї, вже декілька людей подумали, що вони літають. З Ірвою це вже другий малюнок. Я експерементую завжди зі стилями і пробую все. Третя картина буде пов’язана з Мокосієвою, – розповіла «Терену» Ольга.

ольга
ольга

Також художниця каже, що має ще багато ідей щодо малювання легенд.

- Думаю, людям було б цікаво побачити легенди під іншим кутом, або ж взагалі, вперше прочитати, що вони в нас є і зрозуміти, що Кременець не просте містечко.

ірва
ірва

Фото Ольги Сонце (Василевської)

Вибір читачів за тиждень

Відео