Оксана Бучко

Мер на Тернопільщині хоче повернути області українську Рив’єру

62105422_311119553149412_8718731092019904512_n

Повернути звання української Рив’єри Заліщикам, що на Тернопільщині, планує мер міста Алла Квач. З проектом, у якому передбачається збереження природних, історичних та культурних скарбів, вона бере участь у національній телепрограмі «Нові лідери 2» на каналі ICTV. Так жінка хоче показати, що Заліщики – прекрасний курорт та місце розвитку туризму, на якому можна заробляти.

Керує містечком Алла Квач чотири роки. Робочий день починає з наради. Вони радиться з молодими людьми, які мають свіжі ідеї, йдеться у сюжеті ICTV. На їхнє втілення виділили 100 тисяч гривень із міського бюджету, таку ж суму від Британської ради.

У міжвоєнний період Заліщики були туристичною Меккою, сюди ходив потяг з Варшави, тут був відомий для поляків курорт, - розповідає Алла Квач. – Ми уже відновили у місті частину парку з місцями для кемпінгу, маємо чудову панораму з правого берега Дністра. Плануємо відкрити підземні тунелі.

Поблизу міста можна також насолодитись краєвидами найдовшого рівнинного водоспаду у Ніжині чи екстримом у печері Вертеба. Алла Квач планує відкрити цілий туристичний кластер, що покаже функціонування зеленого туризму та поверне місту втрачену славу.

Проте, наразі таке єдине місто Західної України з середземноморським кліматом має мізерний бюджет – 10 млн грн,  а також безліч проблем – несправні очисні споруди й жахливі дороги.

Виправити ситуацію має шанс мер міста. На проекті за неї віддали 1234 голосів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео