Оксана Бучко

Тернопільські журналісти стрибали в окопи та повзли під «колючкою» (фото, відео)

Психологічну смугу перешкод під звуки вибухових пакетів та за димовими завісами пройшли тернопільські журналісти напередодні свого професійного дня, яке відзначають в Україні 6 червня. Такий вишкіл організували для них військовослужбовці тернопільської 44-ої артилерійської бригади на базі навчально-тренувального центру в рамках бойової підготовки підрозділів військової частини.

Журналісти, перші з яких були жінки, подолали добрячий відрізок шляху, стрибаючи в окопи, повзучи під «колючкою», проходячи поломаний міст та по команді просуваючись з-під оточення противника, який умовно затаївся в лісосмузі. Як зазначав прес-секретар 44-ої артилерійської бригади Юрій Кульпа, це ще раз показує гендерну рівність армії, яку впроваджують на даний час.

IMG_20190604_151350
IMG_20190604_151350

- Я була в захваті від такого святкування, оскільки мені подобається такий стиль життя, - розповіла журналістка Надія Німець. - Смуга перешкод – це щось нове, раніше я такого не випробовувала. Наскільки все було потужно, я усвідомила лише через декілька годин. У фізичному плані все було не так легко, то ж є мотивація займатись надалі. 

Також учасники прес-туру мали змогу навчитись вправності у різних видах стрілецької зброї та отримати інформацію щодо поведінки під час висвітлення подій на військових об’єктах та в зоні ведення бойових дій. Про це детальніше читайте згодом.

Фото, відео «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео