В Тернополі проходять змагання кінологічних служб Західної України (фоторепортаж)

Сьогодні, 5 червня, на території 2 стрілецького батальйону 2 Галицької бригади проходять триденні багатоборства кінологів на першість західного оперативного територіального об’єднання.

DSC_0701
DSC_0701

Військові частини західного регіону відібрали кращих кінологів, які приїхали на змагання. Участь беруть 7 команд (дві зі Львівського гарнізону, одна з Хмельницького, Вінниця, Калинівка, Луцьк, Івано-Франківськ), які будуть боротися за 1,2,3 місця. На цих змаганнях відбирається кращий, який поїде на Всеукраїнські змагання Нацгвардії у вересні.

DSC_0709
DSC_0709

- Перший день змагань розпочали із загального курсу дресирування. Це виконання команд: сидіти, лежати, поруч, місце, апорт. Після чого провели смугу перешкод і надалі запланована вибірка речей і пошук гільз, - каже начальник кінологічної служби західного територіального управління НГУ Дмитро Мазурик. - Завтра планують провести слідові роботи. Будуть виходити в поля на пошук умовного злочинця.

DSC_0736
DSC_0736

Є представники команд – начальники кінологічних служб, які відібрали найкращих кінологів і військових собак.

DSC_0746
DSC_0746

В процесі змагань учасник із собакою підходили до суддівської колегії, представлялися та починали загальний курс здачі. Працювали учасники за програмою багатоборства кінологів. Загальна кількість балів, яку можна було набрати – 100.

DSC_0853
DSC_0853

- Під час представлення кінологи пред’являли ветеринарні паспорта. На території був розгорнутий лазарет ветеринарної медицини для надання допомоги службовим собакам у випадку їх травмування або захворювання під час участі у змаганнях, - розповідає старший лікар ветеринарної медицини західно-територіального управління НГУ майор Дмитро Московчук. – В кабінеті є оглядовий столик, медикаменти, перев’язочні матеріали, малий хірургічний набір, ліки при отруєнні, присипки, спреї – усе, що може знадобитися для постраждалої собаки. Звертаються до ветеринара учасники під час змагань рідко, тому що собаки травмуються не часто. В загальному щоденно здійснюється спеціалістом ветеринарної медицини огляд собак. В батальйонах огляд здійснюють закріплені за собаками кінологи, а за необхідності викликають лікарів ветмедицини з ядра бригади і тоді надається допомога. Також налагоджена співпраця з місцевими ветеринарними лікарнями держ.прод.спожит.служби і у разі необхідності чотирилапим надається допомога там.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«227806,227807,227808»]

Сьогодні ще попереду в учасників запланований пошук гільз. Інформацію надамо подіємо.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«227809,227810,227811,227812,227814,227815»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео