Оксана Бучко

Де тернополянам здобути ІТ-освіту (рейтинг вишів)

іт технології

«Рейтинг вишів DOU 2019» склали на основі опитування студентів та випускників IT-спеціальностей у квітні-травні 2019 року. Участь взяло 3038 нинішніх і колишніх студентів українських вишів, які зараз працюють в ІТ-галузі. Тож тернополяни можуть розрахувати, які заклади дадуть змогу опанувати галузь краще.

Програма навчання в ІТ-сфері поки що найслабший аспект нашої освіти. При цьому ІТ-спеціалісти все ж загалом рекомендують отримувати вищу освіту в наших закладах. Також варто звернути увагу, що цього року оновлена трійка лідерів, а Київський політехнічний інститут й Львівська політехніка, як і минулого року, погіршили свої позиції, пише osvita.ua.

За результатами рейтингу, багаторічний лідер Національний університет «Києво-Могилянська академія» розділив першу сходинку рейтингу з Українським католицьким університетом. Готовність рекомендувати НаУКМА цьогоріч складає 9,4 бала з 10, а УКУ — 9,3 бала з 10 (різниця між оцінками цих університетів статистично незначима).

За лідерами слідують Чорноморський університет ім. Петра Могили (7,8 бала з 10) та Донецький національний університет ім. В. Стуса (7,7 бала з 10).

Два харківські виші — Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця та Харківський національний університет радіоелектроніки — продовжують утримувати позиції на початку списку. Готовність рекомендувати ХНЕУ складає 7,8 бала з 10, ХНУРЕ — 7,5 бала.

Сумський державний університет, Київський національний університет ім. Шевченка та Чернівецький національний університет ім. Федьковича також отримали оцінки вищі за середній показник серед всіх університетів. СумДУ оцінили на 7,1 бала з 10, КНУ — на 6,9 бала, ЧНУ ім. Федьковича — на 6,7 бала.

Оцінки КПІ ім. Сікорського, ЛНУ ім. Франка, Державного університету технологій, а також Харківського національного університету ім. Каразіна та Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського «ХАІ» знаходяться на середньому для всіх університетів рівні. ЛНУ оцінили на 6,4 бала з 10, КПІ — на 6,2, ХНУ — на 6,2, ДУТ — на 5,8, ХАІ — на 5,7 бала з 10.

Детальніше  на dou.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео