«Тернопіль гостинно захлопнув переді мною більшість своїх дверей», - тернополянка розповіла про проблему з пандусами

62082641_10213544968195061_8288859931466006528_n

Тернополянка зіштовхнулась з відсутністю пандусів у нашому місті та розповіла, як після народження дитини Тернопіль захлопнув перед нею більшість своїх дверей.

Про відсутність пандусів або ж про проблеми користування ними жінка написала у соцмережі.

- Я зіштовхнулась з проблемою, що потрапити з візочком багато куди я просто не можу, - пише Natalija Kovalkova. - Візочок з дитиною це одне, переживемо, але якщо візок інвалідний? Я весь час тепер про це думаю. Хоча людей з обмеженими можливостями в нас рідко побачиш - непристосовані в’їзди на тротуари, під‘їзди, будівлі. Тому здається, що їх немає, а вони є, просто живуть заручниками своїх осель. Окрема радість, коли пандус є, але якраз на його вершині стоїть величезна ваза, яка підпирає двері, а двері чомусь зазвичай відчиняються саме в той бік, де пандус. Це такі новітні дизайнерські чи інженерні рішення? І якщо я ще можу залишити внизу візочок, закрити двері, виїхати й потім їх знову відкрити, то для людини на інвалідному візку ця місія не здійсненна в принципі. 

Нагадаємо, «Терен» писав, що тернополяни створили електронну петицію, у якій просять встановити сходи та пандус на крутому підйомі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео