Віра Олександрович

Бізнесу Тернопільщини вже повернули вдвічі більше грошей

Гривні

Бізнесу Тернопільщини цього року повернули вдвічі більше податку на додану вартість, або ПДВ. Таку позитивну статистику забезпечили завдяки Системі автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Упродовж 5-ти місяців платникам податків Тернопільщини відшкодували 278 мільйонів гривень ПДВ. Порівняно з відповідним періодом торік, обсяги повернення даного платежу зросли вдвічі, – каже начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Загалом про відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок заявили 119 суб’єктів господарювання, які задекларували до повернення 297 млн грн. Це – аж на 122 млн грн більше, ніж торік.

– На початку червня загальний залишок невідшкодованого ПДВ склав 133 млн грн, – додає Ігор Комендат. – Причому 117 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідними нормативними документами. Ще 11 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.

Також фахівці фіскальної служби області упередили бюджетне відшкодування даного платежу на 1 млн грн.

– Позитивна динаміка з відшкодування ПДВ – це результат ефективної роботи Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та електронного реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі, – вважає Ігор Комендат.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео