Орест Сарматський

Що буде з часником та цибулею у цьому сезоні? (Агроновини)

1101 (Copy)

На форумі «Часнику та цибулі», який відбудеться на одному з найбільших часникових господарств на півдні України – ТД «Зоря Плюс», пройде обговорення перспектив, прогнозів та досвіду вирощування цих культур.

Про це повідомила прес-служба форуму.

– Цього разу форум розширює горизонти – робимо огляд двох культур, бо часник та цибуля – тренди минулих років, але що очікувати в сезоні 2019-2020? Про все це – на нашому заході в форматі open air на полі, – йдеться у повідомленні.

Програма заходу буде включати огляд господарства, техніки, обмін досвідом та фуршет.

Серед учасників заходу пройде змагання на найбільший молодий часник та цибулю. Призери будуть визначені компетентним журі у трьох номінаціях. Захід організований у співпраці із Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

Форум відбудеться  21 червня 2019 р., у ТД «Зоря плюс», с. Кучерявоволодимирівка, Чалинський район Херсонська область.

1102 (Copy)
1102 (Copy)

Для аграріїв можуть узаконити повернення акцизу за купівлю пального

«Агро-Продовольча Рада» спільно з Українською аграрною асоціацією (УАА) розробляють законопроект про відшкодування аграріям акцизу при покупці пального. Повідомляє traktorist.ua.

Під час публічної презентації «Агро-Продовольчої Ради» про це розповів один із членів новоствореного об’єднання, заступник голови УАА Мар'ян Заблоцький.

За його словами, є декілька першочергових питань, які підніматимуть у рамках роботи «Агро-Продовольчої Ради».

– До кінця року робитимемо все, аби знизити витрати аграріїв на виробництво. Так в Україні портові збори у 2,5 разу вищі, ніж за кордоном. Надто високі тарифи «Укрзалізниці»… Хочемо, щоб аграріям відшкодовували акциз на пальне. Сьогодні власники дизельних локомотивів його не платять під приводом того, що вони не їздять по дорогах. Трактори теж 90% свого робочого часу не їздять по них, але чому тоді мають платити? Ми придумали модель, за якої аграріям відшкодовуватимуть акциз на пальне, що заплатили за придбання бензину. Це приблизно $12/га, і це реально запропонувати Раді нового скликання. Всі ініціативи ми підготуємо разом із «Агро-Продовольчою Радою» та будемо ініціювати, – розповів Мар'ян Заблоцький.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео