Оксана Бучко

Інфекційне відділення Тернопільської лікарні вирішили оновити … пам’ятником Святому Роху

vidkrittya-pamyatnika-svyatomu-rohu-6

Новий пам’ятник Святому Роху відтепер «оберігає» інфекційне відділення КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги». Так вирішив використати кошти меценат. Пам’ятник передали на баланс лікарні.

Відкриття відбулось на днях. Як пояснюють, Святого Роха вважають покровителем інфекційних хворих і захисником від епідемій.

– Дуже символічним є те, що цей пам’ятник встановлюється навпроти входу в інфекційне відділення міської лікарні швидкої допомоги, адже таке відділення є єдиним в області і тут лікуються пацієнти з різними інфекційними захворюваннями не лише з Тернополя, а й з цілої області, – зазначив міський голова Сергій Надал. – А Святий Рох, виявляється, є одним із покровителів міста Львова, а тепер, сподіваюся, він буде і покровителем Тернополя.

vidkrittya-pamyatnika-svyatomu-rohu-5
vidkrittya-pamyatnika-svyatomu-rohu-5

До слова, також є ідея місцевих жителів встановити пам’ятник Майстру Йоді. На цей проект збирають кошти. Персонаж «Зоряних воєн» мав би стати покровителем туристів,  яких, як кажуть ініціатори, Тернопіль з такою родзинкою приваблюватиме більше.

Фото прес-служби міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео