Оксана Бучко

Водію автобуса, в якому загинув тернополянин, збільшили покарання

37_Snimok-e1534576613895-1

Окружний суд у Перемишлі визначив покарання для водія автобуса, який перевищив швидкість на складній ділянці дороги у Польщі. Це була туристична поїздка у Відень, під час якої загинув серед інших і тернополянин. Його дружина вимагала на попередніх засіданнях збільшити покарання.

– Водій перевищив швидкість. У тому місці дозволено було 30 км/год, а він їхав близько 80, – розповідала пані Тамара «Терену». – Чоловіку дають 5,5 років позбавлення волі та 1,5 роки позбавлення права на водіння транспортних засобів. Як на мене, це недостатнє покарання.

Терміни покарання дійсно збільшили під час оголошення вироку суду сьогодні, 12 червня, повідомляє радіо RMF. Водій визнав свою вину і отримав 6,5 років ув’язнення та заборону керувати транспортними у Польщі засобами протягом 15 років. А ще він повинен сплатити родичам загиблих 10 тис. злотих та компенсувати витрати на адвокатів.

Вирок на даний час не набув чинності і може бути оскарженим.

Нагадаємо, аварія сталася у ніч на 18 серпня 2018 року на території Польщі. Тоді загинуло троє людей. А 51 людина отримала поранення.

Фото tvn24.pl

Вибір читачів за тиждень

Відео