Орест Сарматський

Німеччина планує залучати українців до робіт на фермах (Агроновини)

1301 (Copy)

У Німеччині гострий дефіцит робочої сили в агропромисловому комплексі. Щоб подолати його, місцеві фермери готові залучати працівників з України, забезпечувати їх житлом і навіть культурною програмою.

Про це повідомляє agro.guide.

Раніше на німецьких полях працювало чимало робітників з інших країн – Румунії, Польщі. Проте, з огляду на тяжку працю, вони почали «кочувати» в інші сфери.

Нині найбільший дефіцит робочих рук спостерігається на зборі спаржі та суниці.

Керуючий директор Асоціації спаржевих і ягідних фермерів у Нижній Саксонії Фред Айкхорст вважає, що політики мають прийняти заходи, аби стимулювати приплив робочої сили, в тому числі, з України.

Для полегшення праці пропонується купувати додаткове обладнання для збору врожаю. Також – доставляти їжу та напої прямо в поле, організовувати робітникам комфортні умови для життя.

При цьому є побоювання, що через брак робочих рук фермери скорочуватимуть виробництво. А це обернеться зростанням цін для кінцевого споживача.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

У пожежі на птахофабриці згоріли близько 150 тис. курей

У Київській області на території птахофабрики «Ясенсвіт» (входить в структуру компанії «Овостар Юніон») в окремому одноповерховому цеху з птицею сталося загоряння покрівлі по всій площі. У пожежі згоріли близько 150 тис. курей. Повідомляє latifundist.com.

– На момент виникнення пожежі всередині цеху перебувало приблизно 150 тис. голів курей, всі вони у вогні загинули, – зазначила керівник прес-служби ГУ ДСНС у Київській області Вікторія Рубан.

За її словами, всі кури згоріли одразу через дуже високу температуру. За попередніми даними та зі слів працівників, горіти почав дах, а потім полум’я перекинулося вниз. Загасити пожежу вдалося швидко, оскільки на території було водопостачання.

Вона зазначила, що будівля цеху вигоріла по всій площі, але цехи, які знаходилися поряд, вціліли.

Наразі пожежа повністю ліквідована, загиблих та потерпілих немає.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео