/ /Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

21 Липня 2019, Неділя


Перша половина дня виборів: дзвінки до поліції і пожежа через недопалок

У Тернополі для школярів хочуть впровадити ведення предмету «Основи сім’ї»

Фотофакт
У Тернополі біля 6-го магазину новий попереджувальний знак (фотофакт)

Ягоди годжі: Україна може скласти конкуренцію Китаю (Агроновини)

Фоторепортаж
У Тернополі у день виборів зуміли об’єднати каву, телекамери й гарячі новини (фоторепортаж)

Тернопільщина у виборах: ранкові порушення на дільницях та відмова від голосування

Зіткнення двох «французів» на Тернопільщині: один згорів, 8 осіб, у тому числі 2 дитини покалічено

На Кременеччині пожежу гасили всім селом (фото)

На фасаді школи у селі на Тернопільщині – ціла Україна (фото)

На Тернопільщині впевнені: аби спокійно спати, треба платити

Фотофакт
Тернополянка змоделювала масажний кабінет на найвищій точці України (фотофакт)

У аферу псевдо працівника банку потрапила жителька Теребовлянського району

Священик Тернопільсько-Зборівської архиєпархії подолав 80-кілометровий марафон (фото)

Це цікаво
Археологи у старому замку на Тернопільщині зробили сенсаційне відкриття  (фоторепортаж)

Це цікаво
21 липня в історії Тернопільщини

Анонс
Як Лановецька громада відзначатиме День міста

Теребовлянську «Ниву» поповнили зіркові брати Баранці

У Хоростківській ОТГ шукають представників молоді у Молодіжну раду

20 Липня 2019, Субота


Спортсмен з Тернопільщини виборов срібні нагороди Чемпіонату світу

Погода
Що Казанська покаже, те й зима скаже

Відео Фоторепортаж
Тернопіль вшановує пам’ять Андрія Стойка (фоторепортаж, відео)

На Тернопільщині шукають тих, хто підтримуватиме реформи в освіті

Анонс
На фестивалі Файне місто тернополян чекає приємний сюрприз від іноземців

Шахраювати – самому собі шкодити, довели деякі підприємці на Тернопільщині

Фотофакт
У центрі Зборова – змія (фотофакт)

Гроші Тернопільщині приносять легківки, сільськогосподарська техніка і морожена риба

У Чорткові до приватного будинку прийшла черепаха (фото, відео)

У Тернополі іноземець збив жінку з дитину та пропонував хабар (фото)

Кого шукають роботодавці у Чорткові: ТОП-5 вакансій

Закупівельні ціни на свинину втратили ще 3% (Агроновини)

Фоторепортаж Це цікаво
Кілька особливих дверних ручок Тернополя (фоторепортаж)

За більш як 100 км від Почаївської лаври готують хресний хід

Податківці на Тернопільщині мають свій «Урожай», причому – солідний

Тернопільські випускники уже не мусять читати «Марусю» та «Гайдамаки»

Під час виборів 21 липня за безпекою слідкуватимуть усі підрозділи ДСНС

На Тернопільщині сенсаційна археологічна знахідка змінює стереотипи про Збаразький замок (фото)

Це цікаво
На Тернопільщині омолоджуються унікальною ягодою з кумедною назвою (фото)

Декілька кандидатів з Тернопільщини перед виборами вчинили порушення

Російський журналіст назвав вирок нацгвардійцю з Тернопільщини справжнім абсурдом

Це цікаво
20 липня в історії Тернопільщини

У Байковецькій ОТГ дізнавались про можливості ведення бізнесу в сучасних умовах

«Олімпійське літо» подарувало свято в дитячому оздоровчому закладі «Ромашка» на Тернопільщині

У Лановецькій громаді готуються впровадити нові стандарти поводження з відходами

19 Липня 2019, П’ятниця


Завершилися реколекції для катехитів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Погода
Яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад

На Тернопільщині під час виборів видаватимуть нові паспорти

Фотофакт
У Тернополі забрали смітник і навіть сміття, та недопалки таки залишили (фотофакт)

У день виборів жителі Тернопільщини зможуть слідкувати за трьома екзит-полами

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
У Тернополі діти знову на даху багатоповерхівки (фотофакт)

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Бюлетені для голосування на виборах доставлять до виборчих дільниць до кінця дня

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Він може їсти борщ кожен день та знає сотні варіантів його приготування. А  ще представляє українську кухню у світі й ділиться тенденціями інших країн вдома. Це телеведучий кулінарного тревелу «Страва Честі» на СТБ, який навчався в кращих кулінарних школах Європи, Юрій Ковриженко. Кухар сьогодні, 13 червня, приїхав у Тернопіль і розповів під час зустрічі у Медіа-Криївці, чому дівчатам можна не готувати вдома.

– Про українську кухню у світі не знають нічого, – зізнався Юрій Ковриженко. – Тож бути таким послом нелегко. Ми презентуємо 50% традиційних страв із борщем і варениками, а 50% – це щось нове. Щодо світових тенденцій – у нас вони запізнюються або й не приживаються взагалі. Тобто якщо минулого року у світі була популярна мексиканська кухня, то в Україні вона не викликала жодного інтересу. Хоча маємо схожі страви, до прикладу, на кукурудзі та з м’ясними кульками.

Чого не вистачає українським тенденціям – це прийомів їжі поза домом. Кухар вважає, що не готувати на своїй кухні – це добре.

– Краще отримувати послуги від професіоналів, – продовжив він. – У Сингапурі уже будують нові доми із кухнями, де є лише ноші для мікрохвильовки та маленькі холодильники для напоїв. А у супермаркетах облаштовують фуд-корти з готовою їжею за доступними цінами. Я рідко готую вдома. Вважаю це роботою, і раджу отримувати їжу від професіоналів.

Улюблена страва Юрія – це борщ, а саме його версія на качці та з чорносливом. Каже, що готовий їсти його сім днів на тиждень.

– Борщ визначає нас, як націю, – звертає увагу кухар. – Ця страва поєднує солодкий, кислий, солоний смаки, що дуже подобається азіатам. Ми також по всьому світу презентуємо молекулярний борщ. А вдома я готую його на яловичині або курці.

Продукти кухар купує на ринку. За його словами, спілкування з продавчинями розкриває національну ідентичність.

– Ти бачиш на ринку, які продукти представлені, і визначаєш свої місця для покупок, – додає він. – Я також бачу, що в Україні поширюється рух здорового харчування. І це тішить, бо 2 роки тому мені важко таке уявлялось. Щодо мене – я намагався стати веганом і позитивно ставлюсь до такого способу харчування. Проте, без молочних продуктів і риби довго не витримую.

Хоча не відмовляється Юрій Ковриженко і від шкідливої їжі. Коли подорожує з командою, то завжди доповнює свій блог «True local food» про те, як спробували щось дуже місцеве і нездорове.

– У Сингапурі ми їли риб’ячі очі, у Туреччині – смажені баранячі кишки, під Каїром – смажені печінки, серця і легені овець, – ділиться він. – Ніколи не їв би собак і молочних поросят.

Новий ресторан у Тернополі, який допомагає відкрити Юрій, матиме особливу кухню. За його словами, вона буде заснована на історичних подіях.

Юрій Ковриженко нагадує, що шлях до пізнання людини й нації також лежить через шлунок. І саме через кухарів вирішувалось багато питань в історії. Тож надалі він планує представляти таким чином Україну цілому світу.

Довідково: Юрій Ковриженко навчався в кращих кулінарних школах Європи, в тому числі: Ferrandi (Париж), Ecole Ritz Escoffier (Париж), Basque Culinary Center (Сан-Себастьян) і IFSE (П’ємонт, Турин).

Регулярно представляє Україну на міжнародних конгресах, серед яких: Slow Food Terra Madre 2016 і 2018 у Турині, World Gourmet Summit 2017-2018-2019 у Сингапурі і Chefs World Summit 2017 і 2018 у Монте-Карло, спікер фестивалю Gastreet 2018, та на міжнародному кулінарному фестивалі Cuisine у Каїрі 2019 році.

У 2017 р. був нагороджений Global Chef Awards за внесок у розвиток гастрономії.

Запрошений викладач у національному Турецькому Baskent University на кафедрі гастрономії в Анкарі та Chefs Academy At-Sunrice у Сингапурі.

Також Юрій співпрацює з Міністерством закордонних справ України як посол української кухні в інших країнах світу. У Тернополі він допомагає одному ресторатору відкрити новий заклад.

Фото автора

244

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора