/ /Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

21 Жовтня 2019, Понеділок


Заклали плантацію екзотичних горіхів (Агроновини)

Анонс
Тернополяни мають нагоду переглянути  фільм про «Теплокомуненерго»

Як тернополянам писати на ЗНО з англійської мови

Найбільше у Тернополі не вистачає операторів котельні, а найбільше платять стоматологам – 50 тисяч

На Тернопільщині зростають випадки захворювань на небезпечну хворобу, яку переносять гризуни

Кременецьке сміттєзвалище тепер завдаватиме менше клопоту (фото)

На Тернопільщині розшукують безвісти зниклого чоловіка (фото)

Тернопільські театрали отримали нагороди на Всеукраїнському фестивалі

У лісі на Чортківщині люди залишили купи сміття (фотофакт)

Директорка з Тернопільщини отримала грамоту Верховної Ради України

У Тернополі на будівництві багатоповерхівки загинув робітник

П’яний сусід пошкодив авто пенсіонера на кілька десятків тисяч (фото)

Тернополяни полюбляють спостерігати за планетами (фото)

Відео Фоторепортаж
У Тернополі студенти представили свої вміння (фоторепортаж, відео)

Через власну необережність чоловік потрапив до лікарні

У Тернополі працівники поліції розшукують чоловіка, який став свідком злочину (фото)

Спортивний огляд тижня: тернополяни вибороли понад сотню нагород

Родина з Чортківщини, в якій померла неповнолітня дівчина, потребує допомоги

Тернопільський чемпіон готовий до нових звершень

Фотофакт
У Кременці вандали завдали шкоди містянам та екології (фотофакт)

На Тернопільщині у водоймі знайшли тіло жінки, яку розшукували десятки рятувальників

Фотофакт
На Тернопільщині просять розшукати власника авто (фотофакт)

На території дитсадку неповнолітній отримав важкі опіки (фото)

Фоторепортаж
У Бережанах волонтери навели порядок (фоторепортаж)

Тернополянам на замітку: долар перетнув психологічну позначку

Фоторепортаж
У Тернополі проходить Жіночий фестиваль «Best mama» (фоторепортаж)

Фотофакт
На Тернопільщині продають протерміновані продукти для немовлят (фотофакт)

Відео
У Тернополі незаконно позбувалися непотребу (відео)

Фотофакт
У Бучачі правоохоронці провели профілактичні бесіди з водіями (фотофакт)

У Тернополі водії не зважають на інших учасників дорожнього руху (фото)

Це цікаво
21 жовтня в історії Тернопільщини

У Борсуківській громаді відбулась презентація архітектурних рішень по реконструкції відпочинкового табору «Лісова казка»

Мешканці Скала-Подільської ОТГ долучились до акції «Впливай на бюджет своєї громади» (фото)

У Теребовлянському навчально-реабілітаційному центрі для учнів організували бесіду на тему «Людина – не товар» (фото)

20 Жовтня 2019, Неділя


Колишній тренер теребовлянської «Ниви» очолив вірменський «Арарат»

Погода
21 жовтня в Тернополі обіцяють новий температурний рекорд

Фоторепортаж
У Тернополі відкрили фотовиставку на честь Віктора Гурняка (фоторепортаж)

Відео
На Тернопільщині відкриють щось нове та практичне

Відео
У тернопільському Сквері Волонтерів осв`ятили стелу пам’яті та поділилися спогадами про героя (фото, відео)

Відео
На Тернопільщині відкрили ще одну міні-копію споруди Христа Спасителя (відео)

Школа на Тернопільщині подарує дітям справжній затишок (фото)

Пілотний проект електронного реєстру може зацікавити тернополян

На Тернопільщині відбувся турнір присвячений пам’яті відомого тренера (фото)

Тернополян запрошують допомогти тваринам

Неймовірне поруч: як чортків’янин «паперовим королем» став (фото)

18-річна чортків’янка продовжує боротись зі страшною хворобою: закінчили другий курс хіміотерапії

Фоторепортаж
На Кременеччині провели масштабний екозахід із трьома сотнями учасників (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Ніжність тернопільської сецесії (фоторепортаж)

Великобританія впроваджує вертикальне фермерство для зниження залежності від ЄС (Агроновини)

Фотофакт
У кременецькому парку вранці застали сумну картину (фотофакт)

Терміново
У житловому будинку на Тернопільщині стався вибух газу (фото)

Бережани на півдоби раптово залишилися без газу

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Посол української кухні в світі дозволив тернополянкам не готувати вдома

Він може їсти борщ кожен день та знає сотні варіантів його приготування. А  ще представляє українську кухню у світі й ділиться тенденціями інших країн вдома. Це телеведучий кулінарного тревелу «Страва Честі» на СТБ, який навчався в кращих кулінарних школах Європи, Юрій Ковриженко. Кухар сьогодні, 13 червня, приїхав у Тернопіль і розповів під час зустрічі у Медіа-Криївці, чому дівчатам можна не готувати вдома.

– Про українську кухню у світі не знають нічого, – зізнався Юрій Ковриженко. – Тож бути таким послом нелегко. Ми презентуємо 50% традиційних страв із борщем і варениками, а 50% – це щось нове. Щодо світових тенденцій – у нас вони запізнюються або й не приживаються взагалі. Тобто якщо минулого року у світі була популярна мексиканська кухня, то в Україні вона не викликала жодного інтересу. Хоча маємо схожі страви, до прикладу, на кукурудзі та з м’ясними кульками.

Чого не вистачає українським тенденціям – це прийомів їжі поза домом. Кухар вважає, що не готувати на своїй кухні – це добре.

– Краще отримувати послуги від професіоналів, – продовжив він. – У Сингапурі уже будують нові доми із кухнями, де є лише ноші для мікрохвильовки та маленькі холодильники для напоїв. А у супермаркетах облаштовують фуд-корти з готовою їжею за доступними цінами. Я рідко готую вдома. Вважаю це роботою, і раджу отримувати їжу від професіоналів.

Улюблена страва Юрія – це борщ, а саме його версія на качці та з чорносливом. Каже, що готовий їсти його сім днів на тиждень.

– Борщ визначає нас, як націю, – звертає увагу кухар. – Ця страва поєднує солодкий, кислий, солоний смаки, що дуже подобається азіатам. Ми також по всьому світу презентуємо молекулярний борщ. А вдома я готую його на яловичині або курці.

Продукти кухар купує на ринку. За його словами, спілкування з продавчинями розкриває національну ідентичність.

– Ти бачиш на ринку, які продукти представлені, і визначаєш свої місця для покупок, – додає він. – Я також бачу, що в Україні поширюється рух здорового харчування. І це тішить, бо 2 роки тому мені важко таке уявлялось. Щодо мене – я намагався стати веганом і позитивно ставлюсь до такого способу харчування. Проте, без молочних продуктів і риби довго не витримую.

Хоча не відмовляється Юрій Ковриженко і від шкідливої їжі. Коли подорожує з командою, то завжди доповнює свій блог «True local food» про те, як спробували щось дуже місцеве і нездорове.

– У Сингапурі ми їли риб’ячі очі, у Туреччині – смажені баранячі кишки, під Каїром – смажені печінки, серця і легені овець, – ділиться він. – Ніколи не їв би собак і молочних поросят.

Новий ресторан у Тернополі, який допомагає відкрити Юрій, матиме особливу кухню. За його словами, вона буде заснована на історичних подіях.

Юрій Ковриженко нагадує, що шлях до пізнання людини й нації також лежить через шлунок. І саме через кухарів вирішувалось багато питань в історії. Тож надалі він планує представляти таким чином Україну цілому світу.

Довідково: Юрій Ковриженко навчався в кращих кулінарних школах Європи, в тому числі: Ferrandi (Париж), Ecole Ritz Escoffier (Париж), Basque Culinary Center (Сан-Себастьян) і IFSE (П’ємонт, Турин).

Регулярно представляє Україну на міжнародних конгресах, серед яких: Slow Food Terra Madre 2016 і 2018 у Турині, World Gourmet Summit 2017-2018-2019 у Сингапурі і Chefs World Summit 2017 і 2018 у Монте-Карло, спікер фестивалю Gastreet 2018, та на міжнародному кулінарному фестивалі Cuisine у Каїрі 2019 році.

У 2017 р. був нагороджений Global Chef Awards за внесок у розвиток гастрономії.

Запрошений викладач у національному Турецькому Baskent University на кафедрі гастрономії в Анкарі та Chefs Academy At-Sunrice у Сингапурі.

Також Юрій співпрацює з Міністерством закордонних справ України як посол української кухні в інших країнах світу. У Тернополі він допомагає одному ресторатору відкрити новий заклад.

Фото автора

251

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора