Дарія Шевченко

Новий закон принесе неприємні клопоти тернополянам

1553873506_1524074501-72709639-560x370

До Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» внесли зміни, які можуть тернополянам не сподобатись, оскільки за деякі речі доведеться заплатити штрафи.

Відтепер, жителі Тернополя, які проживають не за реєстрацією, повинні сплатити 1700 гривень за порушення закону. Також штрафувати будуть і тих, які надають неправдиву інформацію стосовно свого місця проживання. Працівникам поліції дозволено «відстежувати» порушників, опитувати сусідів чи використовувати відео з камер спостереження.

- Обчислювати «орендодавців-нелегалів» раніше начебто не було законних підстав. Зате тепер, під виглядом перевірки достовірності даних про проживання, реально буде відстежити, хто де живе, щоб потім встановити, яка житлоплоща здається в оренду,- пише «ZaxidMedia».

Також для реєстрації місця проживання не знадобиться згода власників житла. Таке нововведення вводить в ступор. Господарів заднім числом попередять, що у квартирі зареєстрований новий мешканець і це може бути людина, яку неможливо буде виселити: дитина, особа з інвалідністю тощо.

Тут одразу в дію вступлять квартирні аферисти, коли ви бігатимете по різних службах, вони робитимуть свою справу.

- Буквально кожен українець може всього за добу прописатися в країні де завгодно (зробивши це з допомогою гаджета), потім прийти на виборчу дільницю, зареєструватися там, проголосувати – а після цього, знову ж таки, за добу виписатися і повернутися додому. Однак такі «кочівники» можуть відчутно вплинути на результат голосування, - пише «ZaxidMedia».

Такі нововведення Кабінет Міністрів України признав чинними й вірними. Чи принесе це рішення тернополянам зміни на краще – згодом дізнаємось.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео