Орест Сарматський

До кінця літа ціни на овочі знизяться на 30% (Агроновини)

1601 (Copy)

Ціни на овочі влітку знизяться на 30%. Про це повідомив директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає AgroPolit.com.

- Падіння цін буде до 30%. Тому мінімальна вартість цибулі та капусти в серпні складе 10-12 грн. Що стосується молодої картоплі то до кінця місяця вона буде коштувати близько15 грн. Буряк теж, на 30% знизиться у вартості, — сказав Олексій Дорошенко.

За його словами, ціна на овочі потроху починають знижуватися за рахунок імпорту, якого у нас було багато та нового врожаю.

Ключовим експортним ринком для України стала Японія

Японія входить до переліку ключових ринків згідно з Експортною стратегією України та секторальною експортною стратегією для харчової та переробної галузі. Експорт української продукції АПК до Японії у 2018 р. зріс майже на 32%, порівняно з 2017 р. і склав понад $112 млн. Повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Про це зазначила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час круглого столу «Відкриваючи Японію: план дій на 2019-2020».

- Японія — третя економіка у світі з високою платоспроможністю населення. Тому цей ринок є надзвичайно цікавим і перспективним для аграрного експорту. Найбільший потенціал експорту до Японії мають перероблені та готові нішеві харчові продукти, — наголосила Ольга Трофімцева.

1602 (Copy)
1602 (Copy)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео