Більше десяти тонн пшениці з гектара отримує підприємство на Тернопіллі

На Тернопільщині аграрії країни зібралися на четвертий форум аграрних інновацій «Нове зернятко-2019», аби представити свою продукцію, поділитися досвідом та показати чого вдалося досягти за рік.

Однією із частин форуму стали оглядини полів, які засіяні різними культурами. Там представники компаній розповідали про свою продукцію, новації та досвід у вирощуванні тієї чи іншої рослини. «Терену» вдалося поспілкуватися із представником компанії «NPZ», який розповів про культуру, якою не один рік засіює свої землі на Тернопільщині компанія «Агропродсервіс».

На форумі «Нове зернятко» компанія представила чотири сорти озимої пшениці, серед яких Тобак, Бонанза та інші. Окрім того, усі зацікавлені учасники та гості форуму могли підійти та ретельно оглянути, яким буде майже стиглий сорт тієї чи іншої пшениці. Це допоможе обрати кращий для себе та власного вирощування варіант.

1
1

Представник компанії пан Валентин розповів, що усі чотири сорти відносяться до середньої-пізньої строкостиглості та придатні для оптимальних і пізніх строків посіву, що є їхньою перевагою. Окрім того, урожайність кожного сортів – на межі 10-12 тон.

За словами представника компанії, насіння сорту Тобак є одним із тих, який вирощує на своїх полях компанія «Агропродсервіс». Висівають його протягом декількох років та у результаті отримують більше 10 тон зерна з гектара.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео