«Ми розвиваємося та не стоїмо на місці», – учасник «Нового зернятка-2019» розповів про досвід

У Настасові під час форуму аграрних інновацій «Нове зернятко-2019» аграрії розповідали про секрети успіху та про найпопулярніші сорти рослин у Європі.

Десятки компанії засіяли поля озимими культурами та були готові ділитися набутим досвідом. «Терену» вдалось поспілкуватись із представником компанії «КВС-Україна». Працівники компанії завозять новий продукт в Україну та два-три роки тестують його на демонстраційних полях, аби зрозуміти, чи варто його відправляти на виробництво.

– Цього року ми оновили своє портфоліо по сортах ріпаку, де забрали старі гібриди і ввели нові, – розповів торговий представник компанії «КВС-Україна» зернового департаменту Хмельницької та Тернопільської області Сергій Мосендз. – Саме наші новинки в Європі входять в топ по врожайності. В різних країнах фермери випробували ці гібриди та отримують досить стабільну та високу врожайність.

До слова, компанія кожного року розвивається та не стоїть на місці. Щорічно на науковий відділ компанії виділяється від 10 до 15% загального доходу.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео