На Тернопільщині представили сорт пшениці із потенційною врожайністю понад 15 тон (фото)

2

На Тернопільщині пройшов форум аграрних інновацій «Нове зернятко 2019» на який представники різних галузей сільського господарства, привезли свою продукцію, аби поділитися досвідом та досягненнями, а також навчитися новому у колег.

Журналістам Терену вдалося поспілкуватися із представником компанії «RAGT», яка займається селекцією зернових культур не один рік. До слова, цього року компанії виповняється 100 років, а їх селекційні станції знаходяться у Франції, Великій Британії, Чехії та Німеччині.

- Думаю, саме така різноманітність розміщення селекційних станції дає той результат, який ми маємо. Адже, поєднання різних станцій дає можливість розробляти якісні сорти, які представленні на форумі, - розповідає представник компанії, пан Дмитро.

3
3

На форумі «Нове зернятко» компанія представила сорти ранньої та середньо-пізньої групи.

- Бодицек – це ранній сорт пшениці, закордонної селекції, який сільськгоспвиробники беруть як попередник для озимого ріпаку. Балетка та Бардотка – це наші середньоранні сорти. Балетка – один із найбільш посухостійких сортів, який представляє наша компанія. А Бардотка показує дуже хорошу якість зерна з року в рік, - розповідає представник компанії.

1
1

Окрім того, одним із найкращих сортів, який використовують для Європи є РЖТ Реформ. Адже саме він, протягом 4 років займає перше місце по насіневих посівах у Німеччині. РЖТ Рефори – це дуже високопродуктивний сорт, потенційна врожайність якого 15,5 тон.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео