Орест Сарматський

Ліцензії на зберігання пального знищать фермерів — юрист (Агроновини)

2302 (Copy)

Діяльність невеликих та середніх господарств під загрозою зникнення в зв’язку зі змінами в Податковому кодексі, згідно яких фермери повинні отримувати ліцензію на зберігання пального і оформляти будови, де зберігається пальне і землю під ними, як АЗС, повідомляє Kurkul.com.

- Останні зміни в законодавстві щодо необхідності отримання аграріям ліцензій на торгівлю та зберігання ПММ розбурхали майже всіх сільськогосподарських виробників. Більш того, вони взагалі створили загрозу зупинення діяльності для невеликих господарств. Вважаю, що зазначений закон має бути скасований, так як він  може призвести до незворотних наслідків як для аграріїв так і для кожного громадянина окремо. Закон створює ризик продовольчої кризи в державі, — зауважила начальник юридичного відділу ТОВ «Бета-Агро-Інвест» Юлія Кириченко.

Вона вважає, що цей закон направлений не на розвиток однієї з основних галузей економіки України — сільського господарства, а, навпаки, на його руйнування та знищення.

Юлія Кириченко стала ініціатором написання петиції до президента щодо скасування закону.

На сайті з петиціями вже подано декілька подібних звернень, що свідчить про акутальність проблеми для фермерів.

Нагадаємо, фермери виступають проти прийняття закону про зберігання пального. Його прийняття може спричинити загальнонаціональний страйк аграріїв.

В Україні третій місяць знижуються закупівельні ціни на молоко

В Україні третій місяць знижуються закупівельні ціни на молоко. Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Зокрема, у першій декаді червня середня ціна молока екстра-ґатунку знизилася до 9,32 грн/кг, втративши 11 коп. порівняно з другою половиною травня.

2301 (Copy)
2301 (Copy)

Водночас така динаміка загалом не стосується великих виробників, повідомили в Асоцації виробників молока.

Для них ціна залишилася на рівні травня з досить оптимістичним прогнозом зростання протягом червня.

Середня ціна молока вищого ґатунку на початку червня склала 8,9 грн/кг, що на 17 коп менше, ніж наприкінці травня.

Найбільше втрачає в ціні перший ґатунок. Його ціна впала на 19 коп. та зафіксована на рівні 8,67 грн/кг.

- За попередніми прогнозами, низхідний тренд закінчиться вже цього місяця, – зазначив аналітик АВМ Володимир Андрієць. – На це впливає низка чинників, зокрема стабільне зростання світових цін на сировину з початку року, подальше зростання Індексу цін на молочну продукцію ФАО, який у травні зріс на 5,2%, укладання експортних контрактів великими гравцями українського молочного ринку. 

Не виключається й чинник послаблення національної валюти, що триває протягом останніх трьох тижнів, додав він.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео