Віра Олександрович

Власників елітних авто на Тернопільщині змусили розщедритися

Авто

За престижні автомобілі на Тернопільщині їхні власники уже сплатили понад 1,6 млн грн транспортного податку.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, за ст. 267 Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, із року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) та середньоринкова вартість яких - понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Оскільки цьогоріч розмір «мінімалки» - 4173 грн, то змінився і прохідний поріг для «елітних» авто: тепер його розмір становить 1 564 875 грн (або орієнтовно 55 888 доларів США – прим.). І платниками цього податку є власники таких автомобілів.

- Упродовж січня-травня цього року суб’єкти господарювання Тернопільської області спрямували до бюджету 1 млн 608,4 тис. грн транспортного податку, - кажуть у податковій. - У порівнянні з аналогічним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 135,3 тис. грн, або 9,2%. До бюджету додатково надійшло 305,9 тис. грн, тобто «плюс» 23,5% до очікуваного.

Надходження цього платежу від юридичних осіб у порівнянні з січнем-травнем 2018 року зросли на 68,3 тис. грн і склали цьогоріч аж 995,8 тис. грн.

- Фізособи із початку 2019-го сплатили 612,6 тис. грн транспортного податку, - уточнюють у податковій. - У порівнянні з аналогічним періодом торік надходження зросли на 67 тис. грн, тобто «плюс» 177,6 тис. грн.

До речі, ознайомитися із повним переліком автомобілів (базовими моделями), які є об’єктом оподаткування транспортним податком, можна на сайті Мінекономрозвитку.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео