Голови ОТГ з інших областей переймали досвід соціального служіння у Зарваниці (фото)

IMG_6069

Представники об’єднаних територіальних громад з Чернівецької та Рівненської областей  взяли участь у семінарі, який відбувся 25 червня  у Марійському духовного центрі «Зарваниця». Організатором навчального візиту став Тернопільський відокремлений підрозділ Центру розвитку місцевого самоврядування, який допомагає громадам реалізувати реформу децентралізації та покращити надання адміністративних послуг.  Тема зустрічі: «Надання соціальних послуг в ОТГ. Соціальне підприємництво».

Голова Золотниківської ОТГ п. Данило Бугай привітав колег з інших областей та презентував прикладами соціального підприємництва у Золотниківській громаді. Ректор МДЦ Зарваниця о. м. Володимир Фірман розповів про роль церкви у налагодженні партнерства між підприємцями та місцевою громадою та детальніше ознайомив із соціальними підприємствами, створеними при Марійському духовному центрі.

- Взявши участь у семінарі, ми мали нагоду побачити практичні шляхи створення соціальних підприємств,  побачили великі плюси, які дає ця нова форма бізнесу.  Переконана, що цей спосіб допоможе розвивати нашу громаду, створить нові фінансові надходження до бюджету, - зазначила учасниця семінару п. Тетяна з Млинівської  ОТГ Рівненської області.

Радник з муніципальних послух Чернівецького центру розвитку місцевого самоврядування п. Віктор наголосив на актуальності питання соціального підприємництва.

- У нашій області підприємницька діяльність розвинена досить сильно, але в плані допомоги, тобто щоби бізнес працював на соціальну сферу – це вже проблемно, адже кожен старається отримати прибуток. Тому для нас цей досвід є дуже показовим, - каже п. Віктор.

Окрім роботи під час зустрічі  учасники семінару відвідали святині Марійського духовного центру. Сотрудник МДЦ Зарваниця о. Андрій Шалай  розповів історію виникнення відпустового місця, ознайомив з об’єктами, яку розміщені в унікальному комплексі споруд «Українському Єрусалимі».

IMG_6132
IMG_6132

У  Марійському духовному центрі завжди готові ділитися здобутим досвідом. З цією метою у Зарваниці ведеться будівництво католицької навчально-освітньої академії, де учасники освітнього процесу не лише отримуватимуть нові знання, але і навчатимуться їх практичному застосуванню. Мета цього закладу – навчити зацікавлених осіб створювати свої прибуткові проекти. Адже розвиток соціального підприємництва – дієвий спосіб вирішення гострих проблем, які виникають у теперішньому суспільстві, зазначає прес-служба Марійського духовного центру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео