Тернопільським рибалкам варто бути обережними

2

Жителям Тернопільщини, які захоплюються рибалкою, варто пам’ятати, що у цій справі існують певні правила, порушення яких загрожує адміністративною або кримінальною відповідальністю.

Відповідальність за адмінпорушення у сфері рибальства регулює Кодекс України про адміністративні порушення, згідно зі статтями якого за це передбачена відповідальність у вигляді штрафів. Наприклад, за грубе порушення (використання вибухових чи отруйних речовин, заборонених знарядь лову) розмір штрафу буде від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Окрім того, існує відповідальність за виготовлення, зберігання та збут заборонених знарядь для вилову водяних жителів – штраф від 153 до 340 грн з конфіскацією знарядь. За рекламу таких засобів лову також загрожує відповідальність у вигляді штрафу від 850 до 1 700 грн. Окрім того, існує штраф за порушення порядку придбання або збуту об’єктів тваринного (рослинного) світу та до тих самих об’єктів на території заповідників чи територій, що охороняються.

3
3

За незаконне заняття рибним (звіриним, водним) добувним промислом, який завдав істотної шкоди природі, передбачений штраф від 1 700 до 6 800 гривень, або позбавлення волі терміном на 3 роки, повідомляє Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео