Орест Сарматський

В Україні відкрили першу зміїну ферму (Агроновини)

2601 (Copy)

Фермерське господарство «Західний равлик» у селі Солонка Пустомитівського району Львівської області почало розводити їстивних змій. Це перша ферма такого типу в Україні.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

За словами співвласниці ферми Ірини Юськевич, зміїна ферма працює уже два місяці, близько 70 неотруйних плазунів утримують у спеціальному вольєрі. Фермери вирощують вужів та полозів для продажу у ресторани.

Власники ферми розповіли, що лише нещодавно вдалося отримати усі необхідні дозволи, адже для фахівців Держпродспоживслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма розташована на стандартній ділянці поміж приватних будинків у Солонці.

Подружжя фермерів розповіло, що не мають наміру зупинятися на равликах і зміях. Планують також вирощувати жаб, а у перспективі, можливо, і ферму саранчі запустять.

– Страва зі змії буде дорогою – орієнтовно 3-4 тис. грн за порцію. Однією зміючкою можна нагодувати трьох людей. Бо це таки делікатес, ним не наїдаються, як варениками, – розповіла Ірина Юськевич.

Змії ростуть впродовж трьох років і лише тоді їх можна використовувати у кулінарії. Їх годують свіжим мальком з рибних господарств, перепелиними яйцями та молоком.

Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м’ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться охочі спробувати щось нове. Згодом на фермі планують розводити й отруйних плазунів. Їх вирощуватимуть не лише задля м’яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтичної промисловості.

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Град розміром з тенісний м’яч завдав шкоди с/г культурам

У регіонах Дром і Ізер випав град розміром з тенісний м’ячик. Негода тривали 15 хв, але її наслідки катастрофічні. Так, для більшості сільськогосподарський культур у постраждалих регіонах втрати склали 80-100%. Про це повідомив міністр сільського господарства Франції Дідьє Гійом, передає m.ru.rfi.fr.

Загалом негода вирували у 9 регіонах країни.

За словами міністра, протягом двох днів уряд прийме рішення, яке дозволить розцінювати подію як стихійне лихо.

Град істотно пошкодив будівлі і електромережу. За даними префектури поліції містечка Роман-сюр-Ізер, близько десяти осіб отримали поранення уламками розбитого градом скла. У Верхній Савойї вітер повалив дерево, яке впало на трейлер. В результаті загинув 51-річний німецький турист.

– Це справжня катастрофа, мені рідко доводилося бачити таке, ситуація дійсно драматична, – заявив Дідьє Гійом журналістам.

Він також пообіцяв, що держава докладе всіх зусиль, щоб допомогти місцевим виробникам.

– Всі постраждалі повинні завтра ж подати заяву в страхову компанію, немислимо, щоб фермери припинили свою роботу після цієї події, – підкреслив міністр.

Метеорологічна служба Франції встановила, що в Ізере пориви вітру досягали швидкості 100 км /год, а в окремих районах Ардеш обсяг випали протягом двох годин опадів досягав 60 л/м кв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео