Оксана Бучко

Першачки у школах на Тернопільщині отримають обладнання вчасно

Тендер на закупівлю комп’ютерного обладнання у перші класи шкіл на Тернопільщині ще не провели. Натомість меблі та дидактичні матеріали вже можуть закуповувати. Для забезпечення комфорту першокласників цього року область отримала 34 млн грн.

Таку ж суму мали і минулого року. Тоді на Тернопільщині школи отримували обладнання вже під час навчального року. Це пояснюють в обласному управління освіти і науки невчасною доставкою підприємств через їхню неготовність забезпечити необхідною кількістю продукції.

– Цього року ми все маємо встигнути до першого вересня, – надіється керівник управління освіти і науки Ольга Хома. – Тендер на комп’ютерну техніку проведуть у 20-их числах липня. Усі інші тендери вже провели. Тож очікуємо, що 11 тисяч 600 першокласників розпочнуть навчання у комфортних умовах.

Попередньо МОН виділяли нашу область у числі тих, хто ризикує не розприділити кошти на співфінансування і затягнути закупівлю. Адже субвенція вимагає ще 10% дофінансування для районів та ОТГ і 30% для міст обласного значення.

– Це було у квітні, коли не проводили сесії облради. За кілька днів сесію запланували і кошти розподілили, – додала Ольга Хома. – У нас 17 районів і 49 ОТГ, тож маємо зараз час, щоб впоратись із забезпеченням шкіл.

Субвенцію цьогоріч в МОН розділили наступним чином – 40% на меблі, 35% на комп’ютерне обладнання та 25% на дидактичні матеріали. Програма триватиме  4 роки, поки не укомплектують згідно зі стандартами НУШ усі класи початкових шкіл.

Також перерахунок коштів на співфінансування субвенції зробили і з міського бюджету для вчасної закупівлі тернопільських шкіл.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео