Оксана Бучко

Тернопільська чемпіонка Анастасія Бачинська користується секретом успіху від тренера (відео)

15-річна Анастасія Бачинська, яка днями виборола «золото» на Європейських іграх, отримала від мера Тернополя у подарунок квартиру. Дівчина  розповіла, що не очікувала такого результату. На даний час Анастасія готується до Чемпіонату світу серед дорослих, який відбудеться восени.

Також у перспективі – участь в Олімпійських іграх-2020, попередні змагання яких стали частиною кваліфікації.

- На другий день фіналу я дещо не впоралась з собою, - розповіла Настя. – Але після падіння знала, що слід зібратись і зробити все, щоб взяти медаль. Думала, що буду друга. Коли почула оцінку, дещо здивувалась. Емоції довели до сліз.

Анастасія Бачинська - із багатодітної сім’ї, їх всього четверо. Тому квартира – доречний подарунок для чемпіонки.

- Дочка завжди хоче показати Україну і Тернопіль на достойному рівні, - зазначила мама дівчини Наталія Бачинська. – Це вона робить досягненнями в гімнастиці. Не заради подарунків, просто Настя живе цієї місією. Старший син у нас – програміст. Молодший Любомир – музикант, грає на фортепіано. А наймолодша дочка Соломія (9р.) – художниця. Ми багато вкладаємо в дітей. На заробітки за кордон не їздимо, бо вони потребують нашого спілкування тут. Тож подарунок для нас актуальний.

Секрет успіху Анастасії Бачинської під час змагань – думати про виступ і насолоджуватись ним, а не хвилюватись про бали. Таку пораду дає спортсменці тренер Тетяна Грищенко.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео