У Тернополі розповіли, як готуються до дострокових парламентських виборів

Сьогодні, 3 липня, у Тернополі відбулася прес-конференція, на якій розповіли про підготовку до дострокових парламентських виборів, які відбудуться 21 липня. Також розповіли про порушення, які встигли зафіксувати.

Оскільки тільки нещодавно завершився процес реєстрації кандидатів в депутати, активної рекламної агітаційної кампанії ще немає. На даний час агітація присутня лише у вигляді розміщення бігбордів та сітілайтів. Проте у такій рекламі вже зафіксували порушення: на деяких носіях зовнішньої реклами немає вихідних даних. Також наголошують для кандидатів в депутати, що заборонена реклама під час масових заходів, які влаштовуються за бюджетні кошти. Нещодавно таку ситуацію зафіксували на Дні молоді у Вишнівці, там проводилася рекламна кампанія одного з кандидатів в депутати.

Керівник проекту «Залучення молоді до активної участі у президентських та парламентських виборах України 2019 р. та запобіганню порушень виборчого законодавства в Тернопільській області» також розповів про те, як будуть працювати моніторингові групи від організацій.

– Формується п’ять моніторингових мобільних груп, які будуть забезпечені транспортом та засобами зв’язку, зазначив керівник проекту Олександр Домбровський. – Кожна група буде відповідати за свої виборчі округи. Розробляються маршрути, які будуть зберігатися в таємниці. Група може з’явитися в будь-який час на своєму окрузі. Вони будуть працювати протягом дня голосування та доби підрахунку голосів.

До слова, нагадуємо, що до 15 липня мешканці мають можливість перевірити себе в реєстрі виборців, а також змінити місце голосування, якщо є у цьому потреба. Після 18 липня це можна буде зробити лише через суд.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео