Оксана Бучко

Тернополяни починають робочий день пілатесом на сапах (фоторепортаж)

Pilates-SUP-9

Почати день на сапах Тернопільського ставу можуть охочі потренуватись. Заняття supPilates проводить неподалік Riveside тренер Вікторія Кушнірук. Вона розповіла «Терену», для кого підходять вправи посеред води і який ефект від таких тренувань слід очікувати.

- Pilates – це реабілітаційні вправи, які практично не мають протипоказань, - пояснює Вікторія. – Цей комплекс фізичних вправ, який допомагає укріпити і зробити гнучкими всі м’язи нашого тіла. Принципи пілатесу – уміння відчувати та тримати баланс, фокусуватись, центруватись, розвивати силу та гнучкість тіла. SupPilates вимагає більших зусиль для охочих покращити своє тіло. Адже тримати рівновагу на дошці під коливаннями хвиль – це ускладнене завдання для виконання вправ. Загалом, можна назвати його тренувальним синтезом Pilates і sup board.

Ще більшим викликом SupPilates стає для тих, хто не вміє плавати. Але для таких дають жилети, якими користуються до моменту, коли починають відчувати дошку.

Ідея у тренера з’явилась після відпочинку на морі. Адже оренда сап-бордів у нашому місті є. Тож де, як не в Тернополі, займатись літнім підвидом Pilates.

- Люди, у яких активна робота, приходять на ранкові тренування, і ця година для них пролітає, як 20 хвилин, - продовжує Вікторія. – Тишина на воді, відсутність скупчення людей, спів пташок, коливання хвиль і робота над покращенням власного тіла – що може краще налаштувати на працю. Вода під час виконання вправ дає додатковий ефект, коли включаються ті мязи, про існування яких ми і не здогадуємось.

І це не єдина перевага SupPilates. Робота та статика, на вдиху і видиху – це найбезпечніше для організму. Під час виконання вправ також відбувається релаксація ЦНС.

- Pilates та SupPilates - є чудовим доповненням для любителів тренувань у спортзалі, - додає тренер. - Адже прокачування м’язів без їх розслаблення та розтяжок може дати згубний ефект. Загалом, тренування мають бути орієнтовані на розумне тіло. Це і є метою нашої діяльності  - досягти рівноваги між тілом і розумом.

Охочі спробувати себе у такому спорті на сапі мають шанс до холодів протягом літа та можливо початку осені. Тренування проводять зранку (8-9 год.) і ввечері (7-8 год.). Усе залежить від погоди, тож графік нестабільний.

Також у Тернополі можна зайнятись вправами для свого обличчя, аби попередити його старіння. Що таке face-building читайте у наступних публікаціях «Терену».

Фото benefit.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео