Попри вирок суду обвинувачений не визнає своєї вини та відмовляється свідчити

2 (2)

На Тернопільщині до апеляційного суду звернувся захисник засудженого, який не визнає свою провину у смерті пасажира його автомобіля внаслідок аварії.

Нагадаємо, що подія трапилася 31 травня 2015 року, коли водій «Мерседеса» будучи напідпитку рухався по дорозі від селища Гусятин до смт. Гримайлів на швидкості не менше 100 км/год. В одному із сіл на заокругленій дорозі він не впорався з керуванням, чим спричинив аварію в якій автомобіль декілька разів перекинувся. Внаслідок цього загинув пасажир. Дії 21-річного хлопця кваліфікували як порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого. Відтак, йому призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Окрім того задовільнили позови рідних потерпілого про стягнення із обвинуваченого 400 тис гривень моральної та 65 тис грн матеріальної шкоди. Також страхове товариство зобов’язане виплатити обом батькам трохи більше 7 тис гривень моральної шкоди та більше 24 тисяч матеріальної – батькові потерпілого.

Проте, засуджений не визнав своєї вини. Тому його захисник подав апеляційну скаргу щодо скасування попереднього вироку та направлення справи до суду першої інстанції. Проте, розглянувши деталі кримінальної справи, послухавши доповіді захисника, потерпілих, прокурора, суд визначив, що покарання відповідає вчиненому злочину, тому підстав для його скасування немає.

До слова, сам підсудний на жодному засіданні суду не визнав своєї провини і двічі відмовився від дачі показів, повідомляє Тернопільський апеляційний суд.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео