Оксана Бучко

Чому молодь із Тернопільщини збирається на прощу до Зарваниці?

48ee1e8a0a8f50dce4f8cb9ab418e211

З Тернополя на пішу прощу до Зарваниці вже традиційно планує іти приблизно тисяча прочан. Значну частину становлять саме молоді люди. Для кожного це стало не просто доброю духовною традицією, а особистим пожертуванням своїх сил,часу і старань заради Бога, а також принесення сердечних намірів і прохань за своїх близьких та за Україну.

- Найперше, важливим є духовна підготовка: добрий аналіз власного життя, за що потрібно подякувати, скласти добрі прохання, а за що перепросити від усього серця, - розповідає учасника із ТУСК «Обнова» Христина Юрчак. - Також усвідомити, що в ці дні ми всі в особливий спосіб перебуваємо під покровом і ласкою Пресвятої Богородиці Зарваницької, яка довіряє нас Своєму Найсвятішому Синові. Хто іде вперше, має підготуватися також і фізично. Добре відпочити перед ходою, взяти зручне змінне взуття, одяг, посуд, каримат, спальник та засоби гігієни.

Цьогоріч для молоді традиційно Молодіжна Комісія Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії готує масштабну програму. Центральною стане зустріч Блаженішого Святослава з молоддю, 13 липня о 16 годині, в межах творення Єдиного Молодіжного Простору УГКЦ. У рубриці «Мудра молодь питає» можна буде почути відповіді на різні запитання, розвіяти свої сумніви, поспілкувавшись із Главою нашої Церкви.

Також Молодіжна Комісія Тернопільсько-Збоівської Архиєпархії у співпраці з ГО «Зарваницька Ініціатива» проведе зустріч для молоді у форматі Відкритого Університету, продовжуючи таким чином цікавий молодіжний момент в рамках прощі «Зарваницькі зустрічі», де порушуватимуться актуальні питання для молоді в світлі соціальних настанов та ініціатив Андрея Шептицького. Тема спілкування — «Реальність молоді в селі та те що на них чекає в місті». Зустріч відбудеться на території Молодіжно-Духового Центру в Зарваниці з 18:00 до 19:30.

На завершення організатори готують ще одне грандіозне дійство — Духовно-мистецьку програму для молоді на Співочому Полі, яка розпочнеться опівночі і триватиме майже до світанку. Серед запрошених гуртів: «Шпилясті Кобзарі» і «Кана».

Ще одна вражаюча частина цього масштабного заходу - нічна хода із запаленими свічками та молитовним співом.

Кульмінацією прощі у Зарваниці стане недільна ранкова Літургія (14 липня), яку очолить Глава УГКЦ і співслужитиме з усіма єпископами.

Фото dyvensvit.org

Вибір читачів за тиждень

Відео