Шахрай зняв з картки потерпілої понад 19 тисяч гривень

1-1161

Вам телефонують із банку і повідомляють про блокування картки - запам’ятайте, так роблять шахраї. У їхню пастку потрапила мешканка Козови.

За словами потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, котрий представився працівником служби безпеки банку. Почав залякувати жінку, що її платіжну картку заблоковано. Під час спілкування зловмиснику вдалося дізнатися номер картки, термін її дії та інші конфіденційні дані. Козівчанка також продиктувала пройдисвіту код, який надійшов їй на мобільний телефон. Після цього з рахунку потерпілої зникли усі гроші – понад 19 тисяч гривень, пише Досьє 102.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські вкотре застерігають від подібного шахрайства. Ніколи не розголошуйте інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до Вас нібито від імені банку. Усі фінансові операції працівники здійснюють безпосередньо у відділеннях банку, а не в телефонному режимі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео